Свързан ли е успехът на бизнеса с качеството на счетоводното обслужване

Успехът на бизнеса изглежда за мнозина като нещо странично от воденето на счетоводството на фирмата. На практика обаче счетоводната отчетност е неразривна част от цялата съвкупност от бизнес дейности, която помага за проследяването на развитието на производствените и търговски дейности и на печалбите. Затова именно счетоводните услуги, които се ползват са предпоставка за успеха както на производството, така и на търговията на всяка фирма.

 

 

Абонаментно счетоводно обслужване - практично решение

Днес счетоводните услуги е често предлаган вид услуги за фирми, които нямат счетоводители в персонала си и разчитат на външни специалисти. Все повече компании разчитат на счетоводна къща за воденето на своето счетоводство, като избират услугата абонаментно счетоводно обслужване.

Компаниите, разчитащи на такива услуги, не са изправени пред необходимостта да наемат счетоводители на трудов договор и да им плащат заплати.

Избраната счетоводна къща извършва необходимите счетоводни услуги на месечен или годишен абонамент и така имате в нейно лице един постоянен дългогодишен партньор, на който да доверите успеха на вашия бизнес. Всяка добра счетоводна къща работи по международни счетоводни стандарти, в съгласие с наредбите и изискванията на Европейската комисия за спазване на правилата за качество, сравняемост и прозрачност на изготвяните финансови отчети.

Счетоводителите съхраняват и обобщават счетоводната информация, като изготвят финансови отчети, с помощта на които компаниите могат лесно да анализират своите финансови резултати, основавайки се на различните показатели.

 

Какво ви дава доброто счетоводно обслужване

Когато избирате счетоводител, трябва да се ръководите в преценката си не само от неговите професионални умения, но и от уменията му да контактува със своите клиенти. Причината за това се дължи на факта, че освен преките си задължения по воденето на счетоводната отчетност на компанията, той би могъл да бъде и ваш доверен партньор или съветник.

Добрият счетоводител би ви помогнал както да държите под контрол всичките си разходи, така и да имате ясна представа във всеки един момент върху цялата финансова картина на предприятието.

Компетентният счетоводител би бил също така верен финансов партньор на фирмата ви, на него бихте разчитали за всичко - бизнес и данъчни консултации, водене на счетоводство, документация и одит.

 

Как да изберете счетоводна къща

На първо място трябва да сте наясно от какъв тип услуги точно се нуждаете и дали компетенциите на счетоводителя, отговарят на вашите изисквания. Счетоводната компания може да ви представлява пред данъчните власти, да извършва подготовка, одит и изготвяне на финансовите отчети, да ви консултира в управлението на инвестициите и при евентуални сделки за заеми.

В допълнение към услугите, които очаквате да получите, трябва да се уверите, че дадената счетоводна къща има опит с вашия тип бизнес и сфера на дейност.

В резултат на всичко казано до тук, може да заключим, че определено успехът на бизнеса е пряко зависим от добрата счетоводна политика на компанията. Успешният мениджър не се стреми сам да е компетентен във всичко, а да се обгради с компетентни в своята област специалисти, които да работят за успеха на предприятието му.

 

 

 

Прочетена 1573 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички задължителни полета. Не е разрешен HTML код.

ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ © 2006-2014 АЛТУС ЕООД